• 1
  • css image slider
  • 3
slideshow javascript by WOWSlider.com v8.8
Go Kart izmir
 

KARTÝNG REHBERÝ
Karting Nedir ?
Karting Araçlarý
Karting Kurallarý
Bayrak Anlamlarý
Karting Kimler Ýçin
Sürüþ Teknikleri
Karting Nedir ?
Karting Araçlarý
Karting Kurallarý
Bayrak Anlamlarý
Karting Kimler Ýçin
Sürüþ Teknikleri
Karting Nedir ?
Karting Araçlarý
Karting Kurallarý
Bayrak Anlamlarý
Karting Kimler Ýçin
Sürüþ Teknikleri
Karting Nedir ?
Karting Araçlarý
Karting Kurallarý
Bayrak Anlamlarý
Karting Kimler Ýçin
Sürüþ Teknikleri
Karting Nedir ?
Karting Araçlarý
Karting Kurallarý
Bayrak Anlamlarý
Karting Kimler Ýçin
Sürüþ Teknikleri
Karting Nedir ?
Karting Araçlarý
Karting Kurallarý
Bayrak Anlamlarý
Karting Kimler Ýçin
Sürüþ Teknikleri

HAVA DURUMU
IZMIR HAVA DURUMU
IZMIR HAVA DURUMU





HABERLER
Günümüzdeki F1 takımlarının kökenleri





ÜYELÝK
Ýsim:
E-Mail:
Kampanya ve turnuvalardan haberdar olmak için üye olunuz.
ANKET

Karting Süsürþ Teknikleri

1. YETERÝNCE UZAÐA BAKAMAMAK

Bir yarýþ aracýnda her þey çok çabuk olur. Bu yüzden her þeyi önceden sezmek çok önemlidir. Aracýn nereye gideceðini belirleyen sürücünün gözleridir. Ýyice ileriye bakmak yarýþçýnýn doðru yere gitmesini saðlamanýn yaný sýra çevreye ikincil bir dikkatle bakarken bir sonraki hedefe konsantre olmasýný saðlar.

2. ÝLERÝYE YETERÝNCE KONSANTRE OLMAMAK

Sadece ileriye bakmak yeterli deðildir. Bir sürücü ilerideki bir hedefe konsantre olmayý öðrenmeli ve bir sonraki amacýna ne zaman dikkatini yönelteceðini bilmelidir. Sürücü fren yapmasýný ve dönüþünü tamamlamadan apex noktasýna konsantre olmuþ olmalýdýr. Apexe yaklaþýrken, gözlerini viraj çýkýþ hedefine çevirmeli ve dikkatini maksimum hýz ile virajdan çýkmaya yöneltmelidir. Sezgi ile konsantrasyonun birleþimi, doðru þeyi doðru zamanda yapma ihtimallerini oldukça artýrýr.

3. VÝRAJDA FAZLA SÜRATLÝ OLMAK

Genellikle, 'Ne kadar sürat çok fazladýr?' türünde sorular alýyorum. Bunun geçerli cevabý, 'Kiþiyi ana hedefine ulaþmaktan uzaklaþtýrdýðý zaman' olarak verilebilir. Bir viraja þeytani bir hýzla girmek, tur baþýna bir saniyenin yüzde birkaçýný kazandýrabilir ama apexin kaçýrýlmasý veya yolun yanlarýna çýkýlmasý durumunda çýkýþ hýzýndan fedakarlýk edilmesi ile saniyenin onda biri veya bir kaç saniye kaybedilebilir.

4. GERÇEKÇÝ OLMAYAN BEKLENTÝLER

'Kendini bil'. Bir amatör, bir dünya þampiyonunun açýklamaktan gurur duyacaðý zamanlar elde etmeyi beklememelidir. Birisinin hayat boyu yarýþmalarýný izleyip, gizlice 'doðal yetenek'ten þüphe duymak, dikkatli öðrenmek ve ciddi antrenmanlarýn yerini tutamaz. Yarýþ dünyasýndan bir süre uzak kalmýþ deneyimli yarýþçýlar, eski becerilerini yeniden kazanmak için yeterli antrenmana zaman ayýrmayý planlamalýdýrlar.

5. FAZLA SERT KULLANIM

Birçok yarýþ aracý fazlasýyla ve aniden tepki verir; düzgün direksiyon, hýzlanma ve fren kullanýmlarýna ise pozitif tepki verir. Ayrýca, þiddetli kullanýmlarda ani ve negatif tepkiler verir. Sert direksiyon kullanýmý ve frenler ile gaza ani yüklenmeli kullanýmlar bazen 'hýzlý' hissi verir ama gerçekte daha yavaþ, tehlikeli ve araç için yýpratýcýdýr.

6. SÜRERKEN ANALÝZ ETMEK

Kiþinin ani olaylara konsantre olmak için kendini disipline etmesi ve performansýný analiz etmeyi ertelemesi, baþarýlý sürücülük için çok önemlidir. On saniye önce olabilecek bir olayý düþünmek, yarýþçýnýn ancak bir-iki saniye sonra varmasý gereken yere doðru þekilde varmasýný engeller. Tecrübeli ve yetenekli sürücüler, performanslarýnýn analizini uzun düzlüklerde ve pistin daha kolay bölümlerinde yaparlar. Biz amatör sürücülere pistteyken yalnýzca çok yakýn geleceði düþünmelerini ve performans analizlerini yarýþ sonrasý dinlenirken yapmalarýný tavsiye ediyoruz.

7. YARIÞ ÇÝZGÝLERÝNE ÖNEM VERMEMEK

Yarýþ eðitiminde, pisti doðru kullanmak oldukça önemlidir. Birçok sürücünün teknik sorular sorup, cevaplarýný anlamalarýna raðmen her þeyi direksiyon baþýna geçince nasýl göz ardý ettiklerini görünce birçok defa oldukça þaþýrdým. (Çözümleri için 1,2,3 ve 6.ncý maddelere bkz.)

8. BEYNÝ ÞAÞIRTMAK VEYA KORKUTMAK

Bir sürücünün beyni, en iyi dostudur. Bu en iyi yardýmcýnýzý yanlýþ kullanýrsanýz, korkutursanýz veya fazla yüklerseniz, isteksiz, iþbirliði yapmayan ve tehlikeli bir yolcu haline gelir. Korkutulan veya þaþýrtýlan bir beyin 'Yüksel!!'..., 'Buraya bak, yolun dýþýna çýkýyoruz!!'... 'Þimdi sert fren yap!'... 'Bak, ben dememiþ miydim?!' türünden emirler yollamaya baþlar. (Çare: yavaþlayýn, 1'den 7'ye kadar maddeleri iyice tekrarlayýn)

9. DEÐÝÞEN DURUMLARA GÖRE TEPKÝ VERMEMEK

Yeni sürücüler genellikle bir pistte en iyi þekilde kullanmayý öðrenirler ve bunu tek tarz olarak ezberlerler. Yarýþ dünyasýnda her þey dinamiktir, dikkatle izlenerek kiþinin sürüþ stiline etki etmesi gerekir. Sýcaklýk, lastik yýpranmasý, pistin durumu, rakipler, heyecan, geçen fýrsatlar, vs. yarýþçýnýn performansýný ciddi biçimde etkileyebilir.

10. TEKNÝK HATALAR

Çok erken veya geç dönüþler, apexlere erken veya geç girmek ya da tamamen kaçýrmak, birçok yarýþçýnýn yaptýðý hatalardýr. Bunlarýn ana sebeplerinin listesi 1'den 9'uncu maddeye kadar yukarýda verilmiþtir. Bir hatanýn sebebinin yalnýzca teknik sorunlar olmasý çok seyrek görülen bir durumdur. Genellikle zihinsel hatalar ile birlikte ortaya çýkarlar. Bu gibi durumlarda en iyi çözüm hatanýn farkýna varýp, sebebini bularak kaçýnmanýn yollarýný bulmaktýr. Tabii ki, bir yarýþçýnýn baþýný derde sokmasýnýn daha bir çok sebebi olabilir. Kesinlikle, bir yarýþçý kendini geliþtirdikçe, kullandýðý malzemenin teknolojisi ve farklý sürüþ teknikleri, hata olasýlýklarýný artýrýr. Saðlýklý bir zihin ile teknik aksamýn birleþmesi, yarýþçýyý istikrarlý baþarýlara götürür.

Honda Rimo Dunlop  
Web Tasarým MutluSoft